FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Zbog prometne nesreće na A6 promet prema Bosiljevu jednim trakom

ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Zbog prometne nesreće koja se oko 20sati dogodila na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, promet od tunela Varošprema Bosiljevu 2, odnosno prema Zagrebu, odvija se naizmjence, jednimtrakom, izvijestio je Hrvatski autoklub.
ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Zbog prometne nesreće koja se oko 20 sati dogodila na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, promet od tunela Varoš prema Bosiljevu 2, odnosno prema Zagrebu, odvija se naizmjence, jednim trakom, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Do 6 sati ujutro, zbog radova u tunelu Sv. Rok, zatvorena je dionica autoceste A1 Zagreb-Split, od čvora Sv.Rok do Zadra 2. Obilazan smjer prema jugu je čvor Sv.Rok-Gračac-Obrovac-Zadar. Vozila koja dolaze iz Pirovca, isključivat će se s autoceste u čvoru Zadar 2, te također preusmjeravati na cestu za Obrovac i Gračac. Dionica čvor Zadar2-Maslenica bit će otvorena samo za lokalni promet.

HAK vozače i dalje upozorava na radove duž autoceste A3 Bregana-Zagreb-Županja, što uključuje i zagrebačku obilaznicu, gdje su mogući i duži zastoji u vrijeme pojačanog prometa.

Do 15. lipnja je zbog obnove kolnika zatvorena dionica ceste D517 kroz grad Beli Manastir za sav promet. Promet će teći obilazno prema postavljenoj prometnoj signalizaciji.

Dionicom Vrpolje-Dugopolje autoceste A1 Zagreb-Split, od 365. do 367. km u oba smjera vozi se jednimim trakom, zbog radova. HAK upozorava da će od 7 do 19 sati do 27. svibnja biti zatvorena OMV-ova benzinska crpka odmorišta Nadin na dionici Zadar 2-Pirovac.

Usporeno će se prometovati i na autocesti A4 Zagreb-Goričan, zbog radova u tunelu Vrtlinovec, smjer Varaždin, do 17 sati promet će teći samo voznim trakom.

Zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Ivanić Grad na autocesti A3 Zagreb-Županja, izlaz iz smjera Zagreba za Ivanić Grad premješten je 2 km prije i postavljena je privremena signalizacija. Oni koji idu iz Ivanić Grada prema Slavonskom Brodu uključuju se u Popovači na autocestu, dok se za smjer Zagreb mogu nesmetano uključiti u čvoru Ivanić Grad. Takav način prometovanja biti će na snazi do 30. lipnja 2005. godine.

Do 15. lipnja, za sav je promet zatvorena dionica Lozan-Virovitica, ceste D2 (Podravske magistrale). Obilazni pravci su za smjer Osijek-Đurđevac, odnosno za Terezino Polje-Osijek i Terezino Polje-Zagreb: županijskim cestama Suhopolje-Gradina (ŽC4005) i Lukač-Bušetina-Lozan (ŽC4007) i D5 za ulaz u Viroviticu; za smjer Grubišno Polje-Osijek: županijska cesta Virovitica-Rezovac-Borova (ŽC4022) i lokalna Borova-Suhopolje; za smjer Grubišno Polje-Đurđevac: državna cesta Virovitica-Lukač (D5) i županijska Lukač-Bušetina-Lozan (ŽC4007). Za tranzitni teretni promet HAK savjetuje korištenje autoceste na relaciji Osijek-Zagreb i Osijek-Varaždin.

Privremeno će se zatvarati cesta D56 na dionici Kašić-Smilčić, svaki dan do 14. lipnja u vremenu od 8 do 19 sati, zbog radova miniranja. Navedenom dionicom promet će se propuštati svaki puni sat po 15 minuta.

Upozorava se na moguće odrone zemlje i kamenja na cestama kroz gorje, posebice na staroj cesti kroz Gorski kotar, te na D1 (Lička magistrala), kao i duž Jadranske magistrale.

Teretna vozila na putu autocestom prema graničnom prijelazu Macelj još od 17 sati isključuju se iz prometa u Velikoj Vesi, pa vozače HAK poziva da još neko vrijeme ne kreću prema Macelju. Pojačan je i izlaz teretnjaka preko Bregane i Stare Gradiške. Putnička vozila većinom prijelaza prometuju redovno.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙