FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

D. Avdagić: Drugi studentski kongres u Umagu od 26.-29. svibnja

ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Drugi hrvatski studentski kongrespod geslom "Obrazovanje iznad svega" održat će se u Umagu od 26. do29. svibnja ove godine, izvijestio je danas na konferenciji zanovinare u prostorijama zagrebačkog Sveučilišta glavni koordinatorKongresa Denis Avdagić.
ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Drugi hrvatski studentski kongres pod geslom "Obrazovanje iznad svega" održat će se u Umagu od 26. do 29. svibnja ove godine, izvijestio je danas na konferenciji za novinare u prostorijama zagrebačkog Sveučilišta glavni koordinator Kongresa Denis Avdagić.

Kako je rekao, na Kongresu će se okupiti svi službeni predstavnici hrvatskih sveučilišnih, veleučilišnih i drugih oblika studentskog organiziranja.

"Koncepcijom predavanja i radionicama želimo potaknuti raspravu o modernizaciji sustava visokog školstva u Hrvatskoj", napomenuo je Avdagić dodavši kako će zaključci u skladu sa stajalištima studenata konsenzusom biti uvršteni u zajedničku Deklaraciju.

Podsjetio kako se na ovaj način želi osigurati izravna i kvalitetna komunikacija studenata s mjerodavnim ustanovama kako bi pravodobno bili obaviješteni i uključeni u Bolonjski proces.

Avdagić se požalio i na kako je rekao, "vrlo lošu suradnju hrvatskoga gospodarstva sa studentima" jer "ne prepoznaju vlastitu radnu snagu koja će im sutra biti potrebna".

"Organizaciju skupa financijski je s 290 tisuća kuna pomoglo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa", rekao je Avdagić dodavši kako su ih rektorati hrvatskih sveučilišta pomogli besplatnim predavačima i korištenjem prostora. "Novac koji nam je dodijelilo Ministarstvo zbog administrativnih razloga još nam nije stigao, pa su dosadašnje troškove vlastitim novcem financirali članovi organizacijskog odbora", dodao je.

Kongres organizira Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, a u organizacijskom odboru su predstavnici studenata sa svih hrvatskih sveučilišta i veleučilišta.

Osim studenata iz Hrvatske, Kongresu će nazočiti i gosti iz 10 europskih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙