FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RSŠ: 235 tisuća ugovora o stambenoj štednji

ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Raiffeisen stambena štedionica,zaključno sa 30. travnja ove godine ima 235.060 sklopljenih ugovora ostambenoj štednji, a ukupna vrijednost svih sklopljenih ugovorapremašila je 14 milijardi kuna, izvijestio je na današnjojkonferenciji za novinare predsjednik Uprave RSŠ-a Hans ChristianVallant.
ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Raiffeisen stambena štedionica, zaključno sa 30. travnja ove godine ima 235.060 sklopljenih ugovora o stambenoj štednji, a ukupna vrijednost svih sklopljenih ugovora premašila je 14 milijardi kuna, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave RSŠ-a Hans Christian Vallant.

U prva četiri mjeseca ove godine, rekao je Vallant, RSŠ je sklopila 11.240 ugovora o stambenoj štednji u vrijednosti od 96,3 milijuna eura, a ukupni depoziti u RSŠ-u krajem travnja iznosili su 1,8 milijardi kuna.

Početkom svibnja RSŠ je odobrila 5-tisućiti stambeni kredit, a u dosadašnjem dijelu godine odobren je 681 kredit u vrijednosti od 6,9 milijuna eura, pa je tako ukupna vrijednost odobrenih stambenih kredita premašila 43 milijuna eura. Prosječna vrijednost odobrenog kredita iznosi 82 tisuće kuna, a oni se, kaže Vallant, mahom koriste za renoviranje i sanaciju postojećih objekata.

Veći zamah kreditiranja putem stambenih štedionica, po njegovu mišljenju, postigao bi se odobravanjem međufinanciranja, odnosno mogućnosti odobravanja stambenih kredita za trajanja razdoblja štednje.

Prema Zakonu o stambenoj štednji koji je na snazi, minimalno razdoblje štednje prije odobrenja stambenog kredita iznosi 24 mjeseca.

Što se tiče RSŠ-ova projekta stanogradnje, Vallant je izvijestio da je Hrvatska narodna banka odbila zahtjev RSŠ-a za davanjem prethodne suglasnosti za stjecanjem 100-postotnog udjela u tvrtki Raiffeisen nekretnine i financijsko savjetovanje, čime je do daljnjega zaustavljen RSŠ-ov projekt vlastite stambene izgradnje.

Vallant je predstavio i dvije nove tarife RSŠ-a - "Funky" i "Jazz", važeće od 1. lipnja ove godine.

Funky je dvogodišnja tarifa, a uvodi se umjesto dosadašnje brze tarife, s godišnjom kamatom na štedne uloge od 2 posto i kamatom na stambeni kredit od 4,99 posto. Udio ušteđevine potreban za kredit je 30 posto, a najdulji rok otplate 12 godine.

Kod Jazz tarifa uvodi se umjesto dosadašnje spore, najkraće razdoblje štednje je pet godina, kamata na štedne uloge 3 posto, a kamata na stambeni kredit 5,5 posto. Udio ušteđevine potreban za kredit je 40 posto, uz najdulji rok otplate 18 godina.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙