FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slučaj "Pijanist": Bolnica odbacuje mogućnost prijevare

LONDON, 23. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Socijalni radnik koji jedodijeljen tajanstvenom "pijanistu" pronađenom prošlog mjeseca naengleskoj plaži odbacio je u nedjelju mogućnost prijevare, rekavši danjegov štićenik pati od "stvarnih psihičkih tegoba".
LONDON, 23. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Socijalni radnik koji je dodijeljen tajanstvenom "pijanistu" pronađenom prošlog mjeseca na engleskoj plaži odbacio je u nedjelju mogućnost prijevare, rekavši da njegov štićenik pati od "stvarnih psihičkih tegoba".

"Čini se da doista pati od psihičkih tegoba. Ne može hodati pravo. Kada uđe u neku prostoriju hoda ukrug po sobi s leđima uza zid", rekao je Michael Camp za Observer, nedjeljno izdanje Guardiana.

"Ako je u prostoriji više osoba, pogled mu ide tamo-amo od jedne osobe do druge", dodao je Camp, koji prati neznanca otkako je 7. travnja pronađen u mokrom odijelu na plaži u selu Minster na jugoistoku Engleske.

Nepoznati mladić koji ima između 20 i 30 godina ne govori, a ako mu se netko približi disanje mu postaje ubrzano. "Skameni se u prisutnosti ljudi", kazao je Camp.

Minster je nadomak ušća Temze u Sjeverno more, na prometnom pomorskom pravcu, pa neki stanovnici misle da je "pijanist" možda ilegalni useljenik koji je doplovio morem i glumi gubitak pamćenja.

Camp je njegov glazbeni talent otkrio kada mu je dao olovku da napiše svoje ime, a on je narisao koncertni glasovir. Kasnije je nacrtao još pet glasovira i više tužnih autoportreta, od kojih na jednom drži glavu među koljenima.

Zbog tih simptoma nacionalni savez oboljelih od autizma stupio je u vezu s bolnicom u Dartfordu, gdje je neznanac smješten.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙