FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mahmud Abas isključio mogućnost odgode palestinskih parlamentarnih izbora

NEW DELHI, 20. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Palestinskesamouprave Mahmud Abas odbacio je u petak u New Delhiju mogućnost bilokakve odgode palestinskih parlamentarnih izbora raspisanih za 17.srpnja, dok u pojasu Gaze ponovno jačaju sukobi.
NEW DELHI, 20. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abas odbacio je u petak u New Delhiju mogućnost bilo kakve odgode palestinskih parlamentarnih izbora raspisanih za 17. srpnja, dok u pojasu Gaze ponovno jačaju sukobi.

"Izbori će se održati 17. srpnja. Ne kanimo ih odgoditi", rekao je Abas novinarima po završetku posjeta Indiji.

Dana 12. svibnja Abasov bliski suradnik Tayeb Abdelrahim rekao je da postoje "dobri razlozi" za odgodu izbora. "Trenutačno ne možemo reći da je to tendencija, ali postoje dobri i logični pravni i politički razlozi" za odgodu, rekao je.

Dok širenje sukoba u pojasu Gaze ugrožava krhki izraelsko-palestinski mir nepunih sto dana od planiranog izraelskog povlačenja, Abas je izrazio nadu da će dvije strane poštovati "razdoblje primirja" koje je stupilo na snagu koncem siječnja.

Abas je ujedno rekao da vjeruje kako će izraelska vojska povući svoje postrojbe iz pojasa Gaze. "Mislim da će do povlačenja napokon doći", rekao je.

Tijekom kratkog posjeta Indiji Abas se sastao s indijskim premijerom Manmohanom Singhom, predsjednikom Abdulom Kalamom i Soniom Gandhi, čelnicom Kongresne stranke koja predvodi koaliciju na vlasti.

Indija je tijekom posjeta najavila pomoć od 650 milijuna rupija (15 milijuna američkih dolara) za razvojne projekte na palestinskom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙