FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Etno zvuk obilježio polufinalnu večer Eurosonga

KIJEV, 20. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Svi oni koji ozbiljno račnaju napobjedu na Eurosongu moraju u popisu obvezne glazbene opreme imatibubnjeve ili još bolje gajde.
KIJEV, 20. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Svi oni koji ozbiljno račnaju na pobjedu na Eurosongu moraju u popisu obvezne glazbene opreme imati bubnjeve ili još bolje gajde.

Pedeseto po redu natjecanje za pjesmu Europe obilježit će, kao i proteklih godina, kombinacija etna i modernog popa.

Deset izvođača uspjelo je u četvrtak ući u finale, a polovici je to pošlo za rukom s pjesmama snažno prožetim etno zvukom.

Favorit polufinala bio je Zdob si Zdup, moldavska folk-rock grupa potpomognuta pjevačevom bakom koja je ritam pjesmi davala udarajući po besarabijskom seljačkom bubnju.

Među ostalim etno natjecateljima koji su prošli u finale je i mađarska plesna skupina , Rumunjka snažnog glasa Luminitia Anghel i njezini kolege na timpanima, makedonski predstavnik s bubnjevima i gajdama te hrvatski predstavnik koji je izveo sentimentalnu slavensku baladu, piše dpa.

Polufinalna večer nije bila sretna za solo izvođače, pa tako u završnicu natjecanja nisu prošle pjevačice iz Monaka i Nizozemske, te pjevači iz Belgije i Finske.

Sudeći po lošem plasmanu bjeloruskih, portugalskih, irskih i estonskim izvođača, čini se da u trendu više nije ni disco glazba.

Iako su organizatori strahovali da domaćin Ukrajina neće biti dorasla organizacijskim zahtjevima, prvi krug Eurosonga prošao je glatko i prema planu uz voditeljski dvojac, kijevskog DJ-a Pashu i televizijsku voditeljicu Mariu Yefrosininu koji su program sigurno doveli do kraja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙