FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadić ne želi susret s Rugovom "na marginama" konferencije

BEOGRAD,20. svibnja(Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadić i daljeinzistira da se s predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom "izravno"sastane u Beogradu ili Prištini, a ne na marginama međunarodnekonferencije u Ženevi, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednikaTadića.
BEOGRAD,20. svibnja(Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadić i dalje inzistira da se s predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom "izravno" sastane u Beogradu ili Prištini, a ne na marginama međunarodne konferencije u Ženevi, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika Tadića.

"Predsjednik Tadić neće se susresti s Ibrahimom Rugovom na marginama međunarodne konferencije u Ženevi početkom lipnja, kao što se u posljednje vrijeme govorilo u javnosti", ističe se u priopćenju, te dodaje da "predstavnici privremenih institucija Kosova nemaju u nadležnosti predstavljanje pokrajine na međunarodnim konferencijama, zbog čega bi pojavljivanje Ibrahima Rugove među drugim državnicima predstavljalo opasan presedan u međunarodnim odnosima". U priopćenju se naglašava da je Republika Srbija "u potpunosti privržena" dosljednom provođenju Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti UN-a.

Ured predsjednika Tadića o tom je stajalištu obavijestio i predlagače održavanja susreta s Rugovom "na marginama" međunarodne konferencije u Ženevi, kaže se u priopćenju.

Srbijanski predsjednik predložio je nedavno sastanak s Rugovom u Beogradu ili u Podgorici, ali je - prema obavijesti koju je službeni Beograd dobio od UNMIK-a - Rugova otklonio takvu mogućnost i zatražio da se susret organizira negdje izvan Srbije i Crne Gore, odnosno Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙