FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd zadovoljan odlukom Ministarskog vijeća EU

Vojislav Koštunica u ponedjeljak jepriopćio da je to "prvi važan rezultat" na putu ka EU i da je Srbija sposobna "preuzeti dio odgovornosti i pridonijeti da cijela regijapostane sastavni dio Europske unije".
Beograd,25.travnja 2005.(Hina) - U povodu odluke Ministarskog vijeća Europske unije (EU) kojom je potvrđena pozitivna ocjena studije izvedivosti, srbijanski premijer Vojislav Koštunica u ponedjeljak je priopćio da je to "prvi važan rezultat" na putu ka EU i da je Srbija sposobna "preuzeti dio odgovornosti i pridonijeti da cijela regija postane sastavni dio Europske unije".

"Naša poruka, za koju vjerujemo da je za sve prihvatljiva, glasi da se svi u regiji moramo držati europskih načela i vrijednosti, da moramo zajednički čuvati stabilnost, a to svakako znači i da se mora poštivati nepromjenjivost svih međunarodnih granica u regiji", stoji u pisanoj premijerovoj izjavi.

Vijest iz Luxembourga o odluci Ministarskog vijeća pozdravili su dužnosnici u Srbiji. Ministar za lokalnu samoupravu i državnu upravu Srbije Zoran Lončar, koji je u ponedjeljak ispratio haškog optuženika Nebojšu Pavkovića u Den Haag, izjavio je agenciji Beta da će vlada Srbije nastaviti suradnju s Haškim tribunalom do ispunjenja svih međunarodnih obveza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙