FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada: novine u ograničavanju štrajka i dopunskom radu liječnika

ZAGREB,19. svibnja(Hina) - Hrvatska Vlada sutra će predložiti novine uograničavanju prava na štrajk u zdravstvenim ustanovama, te udopunskom radu liječnika, učinit će to kroz izmjene Zakona ozdravstevnoj zaštiti.
ZAGREB,19. svibnja(Hina) - Hrvatska Vlada sutra će predložiti novine u ograničavanju prava na štrajk u zdravstvenim ustanovama, te u dopunskom radu liječnika, učinit će to kroz izmjene Zakona o zdravstevnoj zaštiti.

Postojeća zabrana štrajka u ustanovama i službama hitne medicinske pomoći, 'proširit' će se i na preglede i osnovne dijagnostičke postupke kojima se kod bolesnika isključuje hitno stanje, zatim na cjelodnevnu intenzivnu skrb itd.

Zdravstveni radnici, koji sada mogu dopunski raditi samo u ustanovi u kojoj su zaposleni, ubuduće bi to mogli i u drugim ustanovama, te kod liječnika koji obavljaju privatnu praksu.

Uvjet je da imaju dokaz da ispunjavaju obveze 40 satnog tjednog rada i odobrenje poslodavca.

Izmjene Zakona omogućile bi osnivanje najmanje jednog doma zdravlja u županiji, odnosno najmanje tri u Gradu Zagrebu.

Radi dostupnosti zdravstvene zaštite, obvezno bi se, pak, morali osnovati domovi zdravlja na otocima Braču, Hvaru, Korčuli, Visu, Cresu, Krku, Lošinju i Rabu.

Vlada će na sutrašnjoj sjednici predložiti i da se zakonski uredi prodaja nadstojničkih stanova u stambenim zgradama.

Kupnja stana omogućila bi se osobama koje su do 5. studenoga 1996., na temelju valjane pravne osnove, uselile u nadstojnički stan, te osobama koje su do 19. lipnja 1991. o svom trošku prenamjenile zajedničke prostorije u zgradi u društvenom vlasništvu.

U oba slučaja uvjet je i da te osobe u stanovima stalno žive.

Vlada će utvrditi izmjene Zakona o osnovnom školstvu, a Saboru će predložiti da potvrdi Okvirni sporazum između Hrvatske i Europske zajednice o općim načelima sudjelovanja Hrvatske u programima Zajednice.

Članovi Vlade očitovat će se i o prijedlogu godišnjeg obračuna Državnog proračuna za prošlu godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙