FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo trojni summit Francuska-Njemačka-Poljska u Nancyju

NANCY, 19. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik JacquesChirac ugostio je u četvrtak prije podne u Nancyju na istoku Francuskenjemačkog kancelara Gerharda Schroedera i poljskog predsjednikaAleksandra Kwasniewskog, na 6. summitu Weimarskog trokuta.
NANCY, 19. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac ugostio je u četvrtak prije podne u Nancyju na istoku Francuske njemačkog kancelara Gerharda Schroedera i poljskog predsjednika Aleksandra Kwasniewskog, na 6. summitu Weimarskog trokuta.

Summitom bi trebala dominirati tema europskog ustava pred referendum u Francuskoj 29. svibnja, u trenutku kada je broj protivnika europskog ustavnog dokumenta u toj zemlji ponovno premašio broj pristaša.

Na dnevnom redu bit će i pitanje financijske perspektive za razdoblje od 2007. do 2013. oko koje se dvadesetpetorica nikako ne mogu složiti, kako bi ove tri zemlje eventualno uskladile stajališta prije Europskog vijeća 16. i 17. lipnja u Bruxellesu.

Jačanje trilateralne suradnje, stanje u Ukrajini, krize u središnjoj Aziji i reforma UN-a također bi trebale biti među temama sastanka na vrhu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙