FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: nakon eksplozije u rudniku nestao najmanje 51 rudar

PEKING, 19. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Pedeset jedan rudar nestao je,a možda i izgubio život u eksploziji koja je u četvrtak ujutroodjeknula u rudniku ugljena na sjeveru Kine, priopćila je vlada.
PEKING, 19. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Pedeset jedan rudar nestao je, a možda i izgubio život u eksploziji koja je u četvrtak ujutro odjeknula u rudniku ugljena na sjeveru Kine, priopćila je vlada.

Prema priopćenju Državnoga ureda za sigurnost na radu, u četvrtak oko 3 sata po mjesnom vremenu eksplodirao je plin u rudniku Huanerhe u provinciji Hebei (oko 200 kilometara sjeveroistočno od Pekinga).

"U tom je trenutku u oknu bio 51 rudar i ne znamo jesu li živi", dodaje se u priopćenju. "Najprije moramo odrediti gustoću plinova u oknima i popraviti ventilaciju u rudniku", rekao je glasnogovornik općine Chengde kojoj pripada rudnik.

Kineski su rudnici među najsmrtonosnijima u svijetu, a prošle je godine u njima poginulo približno 6000 osoba, prema službenim statistikama.

Neovisni promatrači međutim tvrde da bi broj poginulih mogao biti bliži 20.000.

Sedamdeset posto kineskih energetskih potreba ovisi o rudnicima ugljena i mnogi upravitelji zanemaruju sigurnost rudara kako bi odgovorili na sve veću potražnju.

Prošloga je mjeseca vlada najavila da će ove godine uložiti 1,8 milijardi dolara za sigurnost u rudnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙