FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadić: Mesićeva odluka nije miješanje u unutarnje stvari Srbije

BEOGRAD,18. svibnja(Hina) - Odluka hrvatskog predsjednika da zbognedjeljnog četničkog skupa na Ravnoj gori otkaže pripreme za posjetBeogradu nije miješanje u unutarnje stvari Srbije, ali ne trebausporavati procese suradnje zemalja regije, izjavio je u srijedupredsjednik Srbije Boris Tadić.
BEOGRAD,18. svibnja(Hina) - Odluka hrvatskog predsjednika da zbog nedjeljnog četničkog skupa na Ravnoj gori otkaže pripreme za posjet Beogradu nije miješanje u unutarnje stvari Srbije, ali ne treba usporavati procese suradnje zemalja regije, izjavio je u srijedu predsjednik Srbije Boris Tadić.

"Hrvatski predsjednik ima pravo na svoj stav, a smatram li ja taj stav dobrim, drugo je pitanje. Mislim da ni jednog trenutka ne treba zatvarati ili usporavati procese suradnje regionalnih zemalja, jer je to bitan interes svih nacija koje žive u regiji, da neprestano komuniciraju i rješavaju probleme", kazao je Tadić novinarima nakon susreta s danskim ministrom vanjskih poslova Per Stigom Moelerom.

Kasnije u srijedu, nakon poslovnog ručka u američkoj gospodarskoj komori u Beogradu, Tadić je novinarima kazao da se protivi tome da se političari zemalja regije u današnjoj suradnji pozivaju na prošlost.

"Šezdeset godina nakon Drugog svjetskog rata mi smo još mentalno u tom ratu. Koga je danas u svijetu briga za četnike, ustaše i partizane?", upitao je Tadić, te - kako prenosi agencija Beta - ocijenio da je takav odnos "pogrešna percepcija vremena u kojem živimo" i "potpuno promašena tema", o kojoj ne bi trebali diskutirati balkanski lideri, koji bi trebali razgovarati o tehnološkom razvoju, obrazovanju stanovništva, te osiguravanju uvjeta političke stabilnosti, kako bi te zemlje privlačile strane investicije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙