FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadić: Kosovo bi se moglo riješiti uz pomoć EU

RIM, 13. svibnja 2005. (Hina) - Srbijanski predsjednik Boris Tadićizjavio je u petak, prilikom posjeta Trgovinskoj komori u Milanu, kakobi se uz pomoć Europske unije moglo riješiti pitanje Kosova.
RIM, 13. svibnja 2005. (Hina) - Srbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je u petak, prilikom posjeta Trgovinskoj komori u Milanu, kako bi se uz pomoć Europske unije moglo riješiti pitanje Kosova.

"Europska unija je pozvana da pomogne Kosovu u rješavanju dugogodišnjeg problema, posebno koji se odnosi na trajan sukob između dva naroda, Srba i Albanaca", rekao je Tadić, koji boravi u službenom posjetu Trgovinskoj komori, nakon što je u srijedu i četvrtak boravio u Rimu, gdje je razgovarao s talijanskim premijerom Silvio Berlusconijem i ministrom vanjskih poslova Granfrancom Finijem.

Šef talijanske diplomacije potvrdio je potporu Italije učvršćivanju unitarne države Srbije i Crne Gore i njezino približavanje Europskoj uniji i NATO-u, naglasivši volju Rima da nastavi djelovati na stabilizacije balkanske regije u kojoj Beograd ima ključnu ulogu.

"Problem Kosova će se moći riješiti uz pomoć svih, i Europske unije, ali prije svega u suradnji između Srba i Albanaca", rekao je Tadić u Milanu. Po njegovu mišljenju potrebna je "nova politika kako bi se izbjeglo ponavljanje onoga što se dogodilo u Bosni i Hercegovini".

Na pitanje o kupoprodaji srbijanskog Telekoma, u kojoj je sudjelovao Talijanski Telecom, Tadić je rekao da se ne želi miješati u sudske poslove, ali je izrazio mišljenje da je moguće da su novci završili u džepovima bivšeg srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙