FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanci se odriču čaja

LONDON, 18. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Britanci se odričutradicionalnog čaja u korist drugih toplih napitaka ili gaziranihpića, prema ispitivanju koje je u srijedu objavio kabinet za analizuMintel, jedna od najvažnijih tvrtki za ispitivanje tržišta u zemlji.
LONDON, 18. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Britanci se odriču tradicionalnog čaja u korist drugih toplih napitaka ili gaziranih pića, prema ispitivanju koje je u srijedu objavio kabinet za analizu Mintel, jedna od najvažnijih tvrtki za ispitivanje tržišta u zemlji.

Prodaja "pravog" čaja opala je sa 16 na devet posto tijekom zadnje dvije godine, dok je prodaja voćnih čajeva doživjela povećanje od 30 posto od 2002. do 2004. godine, s bruto prometom koji je opao sa 707 na 623 milijuna funti.

Iako gotovo 80 posto Britanaca i dalje pije čaj, ta je brojka opala za 72 posto u mladih od 15 do 24, nasuprot 85 posto kod onih starijih od 65 godina.

"Tradicionalna šalica engleskog čaja u središtu je prava bitke, nasuprot kavi kao toplom napitku i sve više alternativa čaju poput gaziranih napitaka, vode u boci i voćnih sokova", kazala je Ellen Shiels, analitičarka u Mintelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙