FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američka vojska: Najmanje 20 navodnih pobunjenika ubijeno nakon zasjede u Kandaharu

KABUL, 5. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Najmanje dvadeset afganistanskihnavodnih pobunjenika je ubijeno, a jedan je američki vojnik ranjen usrijedu u sukobu koji je izbio nakon zasjede nedaleko od gradaKandahara (na jugu Afganistana), nekadašnjeg uporišta talibanskogrežima, izjavila je u četvrtak navečer za AFP američka vojska.
KABUL, 5. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Najmanje dvadeset afganistanskih navodnih pobunjenika je ubijeno, a jedan je američki vojnik ranjen u srijedu u sukobu koji je izbio nakon zasjede nedaleko od grada Kandahara (na jugu Afganistana), nekadašnjeg uporišta talibanskog režima, izjavila je u četvrtak navečer za AFP američka vojska.

U tom sukobu, zasjedi koju su navodni pobunjenici postavili postrojbi afganistanske vojske u Samanganu, u okrugu Shawali Kot, sjeverno od Kandahara, ubijeno je i devet afganistanskih vojnika, priopćilo je poslijepodne afganistansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Izgred u kojemu su ubijeni pobunjenici je novi val u širenju nasilja koje već nekoliko tjedana potresa središte, jug i jugoistok Afganistana, a potiču ga, kako tvrde vlasti, pristaše bivšeg talibanskog režima, koji je svrgnut 2001.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙