FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: osuđujemo i odbacujemo reafirmaciju četničkog pokreta

ZAGREB,18. svibnja(Hina) - Hrvatska Vlada oštro osuđuje i odbacujepokušaje reafirmacije ravnogorskog četničkog pokreta, ali nastavit ćeodržavati bilateralne odnose sa SiCG jer smatramo da tamo postojesnage koje na taj pokret gledaju kao i mi, izjavio je danas premijerIvo Sanader u Hrvatskom saboru.
ZAGREB,18. svibnja(Hina) - Hrvatska Vlada oštro osuđuje i odbacuje pokušaje reafirmacije ravnogorskog četničkog pokreta, ali nastavit će održavati bilateralne odnose sa SiCG jer smatramo da tamo postoje snage koje na taj pokret gledaju kao i mi, izjavio je danas premijer Ivo Sanader u Hrvatskom saboru.

"Ako možemo pomoći da te snage pobijede onda se isplati održavati bilateralne odnose i nastaviti osiguravati stabilnost cijele regije", kazao je premijer u 'aktualnom prijepodnevu'.

Odgovarajući na upit Ante Đapića (HSP), Sanader je napomenuo da je njegova Vlada prosvjedovala u SAD-u zbog uručivanja odličja četničkom zločincu Draži Mihajloviću, da je američkog veleposlanika osobno pozvao na razgovor i uputio mu prosvjed, da je prosvjedovao i hrvatski veleposlanik u Washingtonu.

Predložio je da se u prosvjed uključi i Hrvatski sabor te donese izjavu kojom će osuditi četnički pokret, sve njegove zločine u Hrvatskoj i kolaboraciju s fašizmom i nacizmom.

"Ono što u Srbiji misle nas se ne tiče, ali moramo donijeti naše stajalište i reći da je četnički pokret bio jednak nacizmu i fašizmu, da je počinio strašna zlodjela", rekao je premijer.

SDP-ovu zastupnicu Željku Antunović pozvao je da mu u pisanom obliku dostavi dokaze za svoje tvrdnje da su u zadnju godinu i pol učestali premještaji službenika u državnoj upravi, da se bez ikakve stručne procjene degradiraju oni s najboljim radnim ocjenama, a na njihova mjesta dovode osobe sa sumnjivim kvalifikacijama.

"Pošaljite mi primjere za svoje tvrdnje pa ćemo ih istražiti i vidjeti je li riječ o nesposobnim ljudima ili o onom što vi tvrdite", poručio je Sanader Željki Antunović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙