FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kod Zvornika ekshumacija još jedne masovne grobnice

SARAJEVO,17. svibnja 2005.(Hina) - U okolici Zvornika u istočnom dijeluBosne u utorak je počela ekshumacija još jedne masovne grobnice kojavjerojatno krije tijela Bošnjaka s tog područja ubijenih tijekom 1995.godine, potvrdio je novinarima voditelj tuzlanskog odjela Povjerenstvaza nestale osobe Federacije BiH Murat Hurtić.
SARAJEVO,17. svibnja 2005.(Hina) - U okolici Zvornika u istočnom dijelu Bosne u utorak je počela ekshumacija još jedne masovne grobnice koja vjerojatno krije tijela Bošnjaka s tog područja ubijenih tijekom 1995. godine, potvrdio je novinarima voditelj tuzlanskog odjela Povjerenstva za nestale osobe Federacije BiH Murat Hurtić.

Pripremni radovi na lokalitetu u okolici sela Liplje za koji se pretpostavlja da krije tzv. sekundarnu masovnu grobnicu započeli su u ponedjeljak no nakratko su morali biti prekinuti nakon što je na maloj dubini pronađena eksplozivna naprava.

Nakon dolaska pirotehničara iskapanje je nastavljeno a Hurtić je objasnio da se već naziru ostaci nekoliko tijela te da je pronađeno više crvenih poveza.

Iskapanje ove grobnice moglo bi potrajati narednih dvadesetak dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙