FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: promet bez većih zastoja

ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Promet je jutros na većini cesta uHrvatskoj slabe do srednje gustoće i teče bez većih zastoja, po suhimkolnicima.
ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Promet je jutros na većini cesta u Hrvatskoj slabe do srednje gustoće i teče bez većih zastoja, po suhim kolnicima.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionici autoceste A1, Jezerane-Žuta Lokva-Otočac, te na pojedinim cestama u Lici. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski, stoga treba prilagoditi brzinu i način vožnje uvjetima na cesti, javio je Hrvatski autoklub.

Iznimno, kraći su zastoji mogući, zbog radova, na pojedinim cestama, posebno na autocesti A3 Bregana-Županja, te Zagrebačkoj obilaznici, u vrijeme pojačanog prometa.

Radovi usporavaju promet i na dionici autoceste A1 Zagreb-Split, između Vrpolja i Dugopolja (od 365. do 367. km, gdje se u oba smjera vozi preticajnim trakom).

Svaku večer, uključujući i noć s 19. na 20. svibnja 2005. godine, od 20 do 6 sati ujutro za sav promet bit će zatvorena dionica od čvora Sv.Rok do čvora Zadar 2, na autocesti A1 Zagreb-Split, zbog radova u tunelu Sv.Rok. Obilazak iz smjera Zagreba, jest od čvora Sv.Rok-D50 za Gračac-D27-Karin-D502 i dalje za Zadar. Iz smjera Pirovca, isključivati će se promet u čvoru Zadar 2 te preusmjeravati na D502-D27 za Obrovac i Gračac. Za lokalni promet biti će otvorena dionica čvor Zadar2-Maslenica.

Zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Ivanić Grad na autocesti A3 Zagreb-Županja, izlaz iz smjera Zagreba za Ivanić Grad premješten je 2 km prije i postavljena je privremena signalizacija. Oni koji idu iz Ivanić Grada prema Slavonskom Brodu uključuju se u Popovači na autocestu, dok se za smjer Zagreb mogu nesmetano uključiti u čvoru Ivanić Grad. Takav način prometovanja biti će na snazi do 30. lipnja 2005. godine.

Zbog radova na pojedinim dionicama Jadranske magistrale D8 mogući su kraći zastoji. Do daljnjega je zatvorena dionica D8 u Šibeniku na predjelu Vidici ("tri trake") prometuje se obilazno: (za osobna vozila i teretna do 5 t kroz gradsku četvrt Vidici: D8-D58-ulicama S.Radića-VIII. Dalmatinske udarne brigade-Ive Družića-Frana Supila-D8, te za teretna vozila iznad 5 t u pravcu Zadra D8-D58-Ražine-Vrpolje-ŽC 6091-Danilo-ŽC6091-Dubrava-D33-D8 i obrnuto u pravcu Splita).

Još danas, 17. svibnja, za sav je promet zatvorena dionica Lozan-Virovitica, ceste D2 (Podravske magistrale). Obilazni pravci su za smjer Osijek-Đurđevac, odnosno za Terezino Polje-Osijek i Terezino Polje-Zagreb: županijskim cestama Suhopolje-Gradina (ŽC4005) i Lukač-Bušetina-Lozan (ŽC4007) i D5 za ulaz u Viroviticu; za smjer Grubišno Polje-Osijek: županijska cesta Virovitica-Rezovac-Borova (ŽC4022) i lokalna Borova-Suhopolje; za smjer Grubišno Polje-Đurđevac: državna cesta Virovitica-Lukač (D5) i županijska Lukač-Bušetina-Lozan (ŽC4007). Za tranzitni teretni promet savjetujemo korištenje autoceste na relaciji Osijek-Zagreb i Osijek-Varaždin.

HAK upozorava na moguće odrone zemlje i kamenja na cestama kroz gorje, posebice na staroj cesti kroz Gorski kotar, te na D1 (Lička magistrala), kao i duž Jadranske magistrale.

Danas, 17.svibnja, u 7 sati kreće prijevoz širokog tereta na relaciji: GP Jurovski Brod-A1-A6-Bosiljevo-D23-Mala Kapela-A1-Zadar 1-Kožina-Zaton, gdje će tri vozila prometovati u koloni, usporeno, a dolazak u Zaton se očekuje oko 13 sati. HAK poziva vozače da poštuju upute pratnje prijevoza.

Svim graničnim prijelazima prometuje se bez duljih čekanja.

Svakodnevno, do 21. svibnja, od 8 do 18 sati, na cesti D4, na području GP Bajakovo, obavlja se razminiranje, promet se propušta po 15 minuta početkom svakog punog sata.

Trajekti plove redovito, prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙