FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dionice Valamar holdinga uskoro na Varaždinskoj burzi

ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Komisija za vrijednosne papireodobrila je prospekt turističke tvrtke Valamar holding, te se,sukladno podnesenom zahtjevu, očekuje skoro uvrštenje dionica tetvrtke u kotaciju javnih dioničkih društava na Varaždinskoj burzi.
ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Komisija za vrijednosne papire odobrila je prospekt turističke tvrtke Valamar holding, te se, sukladno podnesenom zahtjevu, očekuje skoro uvrštenje dionica te tvrtke u kotaciju javnih dioničkih društava na Varaždinskoj burzi.

Nakon što je ranije Glavna Skupština SN Holdinga odobrila plan podjele na dva holding društva - Valamar holding i SN Holding, na burzi se trgovalo dionicama oba društva na gotovo istoj razini ili nešto iznad cijene dionice prije razdvajanja dva društva. Tako je od 19. travnja, prvog dana početka trgovanja dionicama Valamar holdinga, do 29. travnja prosječna cijena dionice Valamar holdinga iznosila 110,02 kuna, a SN Holdinga 111,53 kuna. Ukupan promet ostvaren trgovanjem dionice Valamar holdinga u tom je razdoblju iznosio 36,25 milijuna kuna.

Sukladno planu podjele SN Holdinga, dio imovine je prenesen na Valamar holding čime je ta kompanija postala specijalizirana za upravljanje turističkim portfeljom. Za razvoj turističkog portfelja Valamar holdinga i nadalje je ostala zadužena turistička management kompanija Valamar hoteli i ljetovališta koja se nalazi u vlasništvu društava iz turističkog portfelja, pojašnjava se u današnjem priopćenju Valamara.

Turistička management kompanija Valamar hoteli i ljetovališta je dovršila projekt kreiranja prvog integriranog hrvatskog turističkog branda i brandirane turističke grupacije, započet prije dvije godine u suradnji sa savjetodavnom kompanijom u turizmu i hotelijerstvu Horwath Consultingom. Po završetku projekta, dosadašnjeg predsjednika NO Valamar hoteli i ljetovališta Miroslava Dragičevića, na tom će mjestu zamijeniti Georg Eltz, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙