FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: Moqtada Sadr pozvao na primirje između šijita i sunita

NAJAF, 16. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Radikalni šijitski vođa MoqtadaSadr pozvao je u ponedjeljak šijite i sunite da se suzdrže od sukobakoji su sve češći između dviju zajednica, na prvoj konferenciji zatisak u gotovo godinu dana.
NAJAF, 16. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Radikalni šijitski vođa Moqtada Sadr pozvao je u ponedjeljak šijite i sunite da se suzdrže od sukoba koji su sve češći između dviju zajednica, na prvoj konferenciji za tisak u gotovo godinu dana.

"Okupatorske snage pokušavaju unijeti razdor u irački puk. No ne postoje šijiti i suniti, već samo Iračani", rekao je radikalni vođa u svome domu u četvrti Hanana u svetome gradu Najafu.

"Da okupatorske snage odu iz Iraka, ovdje ne bi bilo etničkog sukoba", dodao je Sadr. "Spreman sam boriti se protiv terorista, gdjegod bili, ako okupatori napuste zemlju", istaknuo je.

Kako navode sigurnosni i bolnički izvori 46 trupala prostrijeljenih, zaklanih i bez glave pronađeno je u subotu i u nedjelju u Iraku, među kojima 25 u Bagdadu.

Trupla pronađena u Bagdadu pripadaju sunitima, izjavio je u ponedjeljak vođa Waqfa, organizacije za vjersku imovinu sunita Adnane Salame al-Dulaimi i pozvao "vladu da rasvijetli taj događaj, a premijera Ibrahima al-Jafaarija da se obračuna s onima koji žele izazvati sukob između vjerskih zajednica u zemlji".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙