FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nissan i GM proizvode najkvalitetnija vozila

DETROIT, 16. svibnja 2005. (Hina/AP) - Nissan Motor Co. i GeneralMotors Corp. ocijenjeni su kao najbolji izvođači po pitanju kvalitetevozila, a BMW je najbolje pojedinačno ime, pokazala je najnovijaanketa tvrtke za marketinška istraživanja iz San Diega, StrategicVision.
DETROIT, 16. svibnja 2005. (Hina/AP) - Nissan Motor Co. i General Motors Corp. ocijenjeni su kao najbolji izvođači po pitanju kvalitete vozila, a BMW je najbolje pojedinačno ime, pokazala je najnovija anketa tvrtke za marketinška istraživanja iz San Diega, Strategic Vision.

U 10. godišnjoj anketi ispitano je oko 40.000 vlasnika između listopada i studenog 2004. o svojim emocionalnim reakcijama na vozila, kao i o tome jesu li imali kakvih problema. Od ukupno 20 kategorija vozila u anketi, GM-ova vozila su najbolje rangirana u šest, što je najbolji rezultat jednog proizvođača vozila.

Pontiac G6 najbolji je automobil srednje veličine, Buick Rainier u kategoriji srednjih sport vozila, a GMC Sierra na prvom mjestu među terenskim pickup-ovima. Cadillac Escalade i Hummer H2 imaju isti broj bodova kao i Land Roverov Range Rover u kategoriji luksuznih sportskih terenskih vozila, dok je Chevrolet Corvette najbolji među osobito luksuznim vozilima. Rezultati ankete bili su novost za GM čija je prodaja u Sjedinjenim Državama pala za 7,7 posto u prva četiri ovogodišnja mjeseca.

Nissan je osvojio pet prvih mjesta i dobio najvišu ocjenu za sveukupnu kvalitetu. Nissan Maxima sedan zajedno s Ford 500 je najbolje veliko vozilo, dok je Nissan Titan najbolji u kategoriji full-size pickupova. Nissam Murano prvi je među crossoverima, Nissan Armada među velikim sportskim terenskim vozilima, a Infiniti FX35 u kategoriji gotovo luksuznih sportskih terenaca. Nissan je u prva četiri ovogodišnja mjeseca ostvario povećanje prodaje od 27 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙