FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Romima besplatna odvjetnička pomoć

ZAGREB, 16. svibnja 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt danas je potpisala ugovore o pružanju besplatne pravne pomoćiRomima s 32 odvjetnika ili odvjetnička društva, kako bi sepripadnicima te nacionalne manjine olakšalo rješavanje statusnihpitanja.
ZAGREB, 16. svibnja 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt danas je potpisala ugovore o pružanju besplatne pravne pomoći Romima s 32 odvjetnika ili odvjetnička društva, kako bi se pripadnicima te nacionalne manjine olakšalo rješavanje statusnih pitanja.

Ugovori su potpisani s odvjetnicima iz Zagreba te Brodsko-posavske i Primorsko-goranske županije koji su se odazvali javnom pozivu Ministarstva da sudjeluju u Projektu pružanja besplatne pravne pomoći za Rome, koji predstavlja jednu od mjera Nacionalnog programa za pripadnike te manjine.

Po riječima ministrice pravosuđa, za projekt će se u ovoj godini izdvojiti 400 tisuća kuna, a Romima će pomoći u rješavanju stjecanja i utvrđivanja državljanstva, privremenog i stalnog boravka, dobivanje radnih dozvola, dokazivanje postojanja braka, rođenja djeteta i slično.

"Ta su pitanja od posebne važnosti za pripadnike romske zajednice, njihovo integriranje u hrvatsko društvo kao i ostvarenje ljudskih i manjinskih prava", kazala je Škare-Ožbolt.

Dodala je da je projekt prvi korak ka uspostavi novog sustava besplatne pravne pomoći za sve hrvatske građane.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je predstojnica Vladinog ureda za nacionalne manjine Milena Klajner, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer, saborski zastupnik nacionalnih manjina Nikola Mak i predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Ranko Pelicarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙