FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GIP: U Zagrebu prebrojana sva izborna mjesta, pobijedila koalicija SDP-a s 40,95 posto glasova

ZAGREB, 16. svibnja 2005. (Hina) - Nakon što su u zagrebačkom Gradskomizbornom povjerenstvu u ponoć izbrojani glasački listići sa svih 594biračkih mjesta u Zagrebu, s najvećim brojem glasova 40,95 postoglasova pobjedila je koalicijska lista koju vodi SDP.
ZAGREB, 16. svibnja 2005. (Hina) - Nakon što su u zagrebačkom Gradskom izbornom povjerenstvu u ponoć izbrojani glasački listići sa svih 594 biračkih mjesta u Zagrebu, s najvećim brojem glasova 40,95 posto glasova pobjedila je koalicijska lista koju vodi SDP.

Poredak ostalih pet lista koje su prešle izborni prag također je ostao nepromijenjen.

Tako će u klupama zagrebačke Gradske skupštine u slijedećem četverogodišnjem mandatu sjediti i kandidati s liste koju vodi HDZ, a koja je sa 15,40 posto na drugom mjestu.. Treći je HSP s 11,36 posto, a HNS-LS imaju 8,11 posto. Iz skupštinskih klupa po prvi će puta zagrebačku politiku krojiti i nezavisni Tatjana Holjevac sa 6,97 posto glasova i Boris Mikšić sa 5,90 posto glasova.

U Zagrebu je glasovalo 255.321 birača od ukupno 710.344 što je 35,94 posto i nešto manje nego na lokalnim izborima 2001. kada je glasovalo 39,79 posto Zagrepčana. Nevažećih listića je 4.019 ili 1,58 posto.

Ostale liste s manje od dva posto glasova su Samostalnost i napredak (SIN) s nositeljem Nenadom Ivankovićem, koalicija stranaka ZGS, Hrvatski blok, ZDS s nositeljem liste Tomislavom Jelićem. Slijedi koalicija ASH-DSU s nositeljem liste Zlatko Klarićem, te koalicija HIP-HSD i Abeceda demokracije, HGSS s nositeljem Zdravkom Tomcem. Manje od jedan posto glasova osvojili su Zeleni za Zagreb Tonija Vidana, koalicija koju vodi HČSP s nositeljem Josipom Miljkom, Nezavisna lista Petra Brane koalicija koju vodi Damir Buković, koalicija s nositeljem liste Tihomirom Campanellom, Zeleni demokrati, Srp, Hrvatski narodnjaci, lista Tomislava Petraka (HPS-ZS) Nezavisna lista Josipa Nevenka Krznarića, Alijanska za pravnu državu Zlatka Zeljka, Domovinska građanska stranka Drage Mintasa, Krug 21 Andreje Bulić te Hrvatski nezavisni demokrati.

U 16 vijeća gradskih četvrti pobijedila je koalicija koju vodi SDP, a u Brezovici je najviše glasova osvojila lista koju vodi HDZ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙