FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski parlament pohvalno o novim članicama Unije

BRUXELLES, 28. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Mađarska, Litva i Poljskasu među novim članicama najviše postigle u prihvaćanju zakonodavstvaEuropske unije (EU), dok je Češka na dnu te skupine, objavio jeEuropski parlament.
BRUXELLES, 28. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Mađarska, Litva i Poljska su među novim članicama najviše postigle u prihvaćanju zakonodavstva Europske unije (EU), dok je Češka na dnu te skupine, objavio je Europski parlament.

Izvješće Europskog parlamenta prihvaćeno u četvrtak pokazuje da su deset, većinom bivših komunističkih zemalja koje su pristupile Uniji u svibnju prošle godine, postigle više nego što su kritičari procjenjivali u prihvaćanju 1.579 pravila povezanih sa zajedničkim europskim tržištem.

Vodeća u tom pothvatu Litva nije implementirala samo jedan posto, a posljednja na listi Češka još 9.6 posto europskih zakona.

Crna točka su europska pravila registriranja automobila, koja nije prihvatila većina novih članica, stoji u izvješću.

Europska unija traži od svojih članica da usvoje kompletno zajedničko zakonodavstvo u roku dvije godine, a ako to ne učine Europska komisija ih može tužiti Europskom sudu pravde.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙