FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ROBERT MARCUS pobjednik velemajstorskog turnira u Rijeci

RIJEKA, 21. travnja 2005. (Hina) - Prvi velemajstorski turnir ŠK"Liburnija, što je proteklih 11 dana igran u riječkom šahovskom domu,završen je pobjedom velemajstora Roberta Marcusa iz Srbije i CrneGore.
RIJEKA, 21. travnja 2005. (Hina) - Prvi velemajstorski turnir ŠK "Liburnija, što je proteklih 11 dana igran u riječkom šahovskom domu, završen je pobjedom velemajstora Roberta Marcusa iz Srbije i Crne Gore.

Mirnim remijem s Ognjenom Cvitanom u posljednjem kolu Marcus je osigurao prvo mjesto sa 7 bodova. Na drugo se probio slovenski olimpijac Duško Pavasović zahvaljujući pobjedi nad Blažimirom Kovačevićem, a pravu senzaciju napravio je mladi Slovenac Luka Lenič koji je pobjedom nad Milanom Vukićem u posljednjem kolu podijelio drugo mjesto sa 6,5 bodova.

Najbolji naš predstavnik bio je riječki velemajstor Ognjen Cvitan, koji je završio na četvrtom mjestu sa 6 bodova.

Rezultati posljednjeg, 11. kola:

Pavasović-Kovačević 1:0, Jurković-Jovanić remi, I. Šarić-A. Šarić remi, Vukić-Lenič 0:1, Janković-Ferčec remi i Marcus-Cvitan remi.

Konačan poredak:

Marcus 7 bodova, Pavasović i Lenič 6,5 , Cvitan i I. Šarić 6, Vukić i Jovanić 5,5 , A. Šarić, Ferčec i Kovačević 5, Janković i Jurković po 4 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙