FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hizb ut Tahrir odbacuje odgovornost za nemire u Uzbekistanu

LONDON, 14. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Islamistička stranka Hizbut Tahrir je u subotu odbacila optužbe uzbekistanskog predsjednikaIslama Karimova da ona stoji iza nasilja u Andižanu, gradu u tojsrednjoazijskoj državi, gdje je u nemirima ubijeno oko 30 osoba, aranjeno stotinjak.
LONDON, 14. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Islamistička stranka Hizb ut Tahrir je u subotu odbacila optužbe uzbekistanskog predsjednika Islama Karimova da ona stoji iza nasilja u Andižanu, gradu u toj srednjoazijskoj državi, gdje je u nemirima ubijeno oko 30 osoba, a ranjeno stotinjak.

Oko 2.000 ljudi okupilo se u Andižanu ponovno u subotu na istom trgu na kojem je vojska otvorila vatru na demonstrante dan ranije pri čemu su poginuli deseci osoba.

Karimov, čija je ostavka zatražena, izjavio je da je Hizb ut Tahrir odgovorna za nemire.

"Krivnja zbog nasilja je na Islamu Karimovu i njegovom opresivnom režimu u kojem su mučene i zatvorene tisuće nevinih žrtva", rekao je Imran Wahid, glasnogovornik te organizacije u Londonu.

Wahid je rekao i da je skupina vrlo aktivna u Uzbekistanu. "Želimo potkopati i zbaciti režim Islama Karimova miroljubivim putem".

Dodao je i da krivnju za nasilje ne bi se smjelo stavljati na narod koji živi pod opresijom.

Hizb ut Tahrir, što znači stranka oslobođenja, tvrdi da želi uspostaviti islamističku vladu gdje je god to moguće unaprijeđenjem svijesti muslimana diljem svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙