FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: policija traga za ilegalnim imigrantima

RIM, 14. svibnja 2005. (Hina/AR) - Skupinu od 27 ilegalnih imigranatazaustavila je u subotu ujutro talijanska policija na Siciliji, a zadrugom skupinom se traga, dok su uhićene tri osobe pod sumnjom da suupravljale plovilom s ilegalnim imigrantima.
RIM, 14. svibnja 2005. (Hina/AR) - Skupinu od 27 ilegalnih imigranata zaustavila je u subotu ujutro talijanska policija na Siciliji, a za drugom skupinom se traga, dok su uhićene tri osobe pod sumnjom da su upravljale plovilom s ilegalnim imigrantima.

Ilegalni imigranti zaustavljeni su na prostoru između Porto Empedoclea i Realmontea, dok su trojicu voditelja plovila zaustavili patrolni čamci talijanske financijske straže. Nakon prvih ispitivanja trojice voditelja čamca, koji će biti optuženi za ilegalno ubacivanje ljudi u Italiju, na plovilu je bilo oko stotinjak imigranata.

Inače, talijanski ministar unutarnjih poslova, Giuseppe Pisanu lansirao je uzbunu zbog kriminala sve više povezanog s ilegalnom imigracijom, objavljuje danas list Corriere della Sera. "Došli smo do situacije da u nekim regijama krivična djela ilegalnih imigranata prelaze 50 posto ukupnih otkrivenih krivičnih djela", rekao je Pisanu, te naglasio da od "oko 611.000 osoba koliko ih je uhićeno i prijavljeno u 2004. godini, čak 171.811 su bili ilegalni imigranti bez dozvole boravka".

Te brojke potvrđuju, rekao je Pisanu, da "oni koji se povjeravaju trgovcima ljudskim bićima za ulazak preko naših granica, u najboljem slučaju završavaju na crnom tržištu rada ili u najgorem slučaju u rukama kriminalaca".

Pred valom dolaska novih ilegalnih imigranata na Siciliju, ministar Pisanu je potvrdio strogu crtu držanja prema tom fenomenu i naglasio kako "nitko od onih koji pokušavaju ilegalno ući u Italiju ne može pomišljati da će kasnije dobiti dozvolu boravka, već mora znati da će biti vraćen kući".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙