FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Balkenende uvjeren da će Nizozemci prihvatiti Ustav EU-a

DEN HAAG, 18. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Nizozemski premijer JanPeter Balkenende izjavio je u ponedjeljak kako je uvjeren da ćeNizozemska prihvatiti novi europski ustav, premda ispitivanja javnogmnijenja pokazuju da mu se većina glasača protivi.
DEN HAAG, 18. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Nizozemski premijer Jan Peter Balkenende izjavio je u ponedjeljak kako je uvjeren da će Nizozemska prihvatiti novi europski ustav, premda ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da mu se većina glasača protivi.

Nizozemci će se o Ustavu EU-a izjašnjavati 1. lipnja, tri dana nakon Francuske. Ispitivanja pokazuju da se većina Francuza također protivi ustavu.

"Budemo li imali poštenu raspravu i budemo li govorili o prednostima, mislim da će to voditi prema 'da'", rekao je Balkenende novinarima u Den Haagu.

Javna rasprava u Nizozemskoj mnogo je tiša nego u Francuskoj i analitičari upozoravaju da će se vlada morati dobro potruditi želi li spriječiti da referendum postane prosvjedno glasovanje o pitanjima poput usporenog gospodarstva, proračunskih rezova, imigracije i članstva Turske u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙