FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu otvoren butik "Gharani Štrok"

ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - U središtu Zagreba večeras jeotvoren butik popularnog britanskog modno-dizajnerskog dvojca "GharaniŠtrok", u kojem se na dvije etaže ili 100 četvornih metara, uznajnovije modele odjeće, nalaze i drugi predmeti iz radionice tihdviju dizajnerica.
ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - U središtu Zagreba večeras je otvoren butik popularnog britanskog modno-dizajnerskog dvojca "Gharani Štrok", u kojem se na dvije etaže ili 100 četvornih metara, uz najnovije modele odjeće, nalaze i drugi predmeti iz radionice tih dviju dizajnerica.

Uređenje butika "Gharani Štrok" u zagrebačkom Dežmanovu prolazu osmislile su same dizajnerice Nargess Gharani (Iranka) i Vanja Štrok (rođena u Zagrebu), a osim kreacija proljeće/ljeto 2005., koje su predstavile na 'London Fashion Weeku', tu je i posebno dizajnirana linija za trudnice, nakit, te 'accessories' za dom (posebno dizajnirani prekrivači, jastuci, svijeće i slično).

Uz to, butik je, kako su dizajnerice rekle na otvorenju, dodatno obogaćen i detaljima iz londonskih antikvarijata, budući da su obje odrasle i rade u Londonu.

Osim njihovih modela u butiku se nalaze i modeli cipela "Jenny O" te linija nakita "Jaleh" od dragog i poludragog kamenja te žutog zlata oblikovanog u egzotične i moderne oblike, a sve ekskluzivno dizajnirano za "Gharani Štrok".

Zagrebački butik "Gharani Štrok" ujedno je drugi njihov u Hrvatskoj, uz onaj već otvoreni u srpnju 2002. u dubrovačkom Hotelu Excelsior, koji posluje u sastavu Jadranskih luksuznih hotela (JLH) čiji je vlasnik Goran Štrok.

Otvaranjem toga butika Zagreb se našao u "društvu" luksuznih trgovina Harrodsa, Selfridgesa, Bernardsa, Debenhamsa, Gasa i Sofosa, što su ekskluzivna prodajna mjesta kreacija "Gharani Štrok".

"Gharani Štrok" jedan je od vodećih modnih brandova u Velikoj Britaniji, nastao 1995., a trenutno se nalaze među pet najpriznatijih britanskih dizajnera.

Osim u britanskim dućanima, njihove se kreacije prodaju i u Bahrainu, Danskoj, Dubaiju, Francuskoj, Grčkoj, Irskoj, Italiji, Japanu, Kuvajtu, Libanonu, Rusiji, Saudijskoj Arabiji, Singapuru, Španjolskoj, Švicarskoj i Americi.

Nove trendove koje nameće modna marka "Gharani Štrok" u kombinaciji s neobičnim materijalima prepoznale su brojne svjetske "jet seterice" poput Madonne, Nicole Kidman, Kiera Knightly, Gwyneth Paltrow i Kylie Minogue koje su među njihovim najpoznatijim kupcima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙