FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova češka vlada dobila povjerenje u parlamentu

ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Nova češka vlada lijevogcentra u petak je dobila povjerenje u parlamentu, čime je okončanavišemjesečna kriza vlasti, ali i uspostavljena krhka koalicija koja ćeteško ostvariti nešto više prije izbora iduće godine.
ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Nova češka vlada lijevog centra u petak je dobila povjerenje u parlamentu, čime je okončana višemjesečna kriza vlasti, ali i uspostavljena krhka koalicija koja će teško ostvariti nešto više prije izbora iduće godine.

Trostranačka koalicija ima 101 zastupnika u parlamentu u kojem je ukupno 200 zastupnika i svi su dali podršku novoj vladi.

Novi premijer Jiri Paroubek obećao je sljedeće godine spustiti proračunski manjak na manje od četiri posto BDP-a i smanjiti porez na prihod za male i srednje poduzetnike.

Također se izjasnio protiv općeg smanjenja potrošnje, ali i obećao da će zemlju održati na pravcu usvajanja eura do 2010., što pretpostavlja ostvarenje proračunskog manjka ispod tri posto BDP-a.

No izrazito slaba većina nove koalicije, međusobno nepovjerenje i očekivana predizborna kampanja čine vrlo slabima izglede za provedbu nužnih reformi u prezaduženim češkim sustavima socijalnog i zdravstvenog osiguranja te poreznom sustavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙