FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pasqua će "odgovoriti točku po točku" na američko izvješće

PARIZ, 13. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Bivši francuski ministarunutarnjih poslova Charles Pasqua, optužen u izvješću američkog Senataza primanje mita od Iraka 90-ih godina, izjavio je u petak da će"odgovoriti točku po točku" na optužbu kojom se "očito", prekonjegovih leđa, cilja na predsjednika Jacquesa Chiraca.
PARIZ, 13. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Bivši francuski ministar unutarnjih poslova Charles Pasqua, optužen u izvješću američkog Senata za primanje mita od Iraka 90-ih godina, izjavio je u petak da će "odgovoriti točku po točku" na optužbu kojom se "očito", preko njegovih leđa, cilja na predsjednika Jacquesa Chiraca.

Pasqua, koji je u četvrtak u priopćenju već opovrgnuo optužbe iznesene protiv njega, kazao je na privatnoj tv postaji LCI da ga se "uopće nije" konzultiralo prije objave izvješća.

"Nitko nije sa mnom kontaktirao" iz američkog Senata i "to je jedno od pitanja koje bi si čovjek mogao postaviti. Iznose se imena, a nitko nema mogućnost izjasniti se ili obraniti se", kazao je bivši ministar unutarnjih poslova.

"Može se upitati o podrijetlu dokumenata, tko ih je sastavio, pod kojim uvjetima su nađeni", rekao je Pasqua.

Naglasio je kako je "u SAD-u prisutna prava psihoza" koja se "očituje u izjavama da je Francuska zauzela negativan stav spram američke intervencije u funkciji svojih gospodarskih interesa ili privilegiranih odnosa koje je mogla imati sa Sadamom Huseinom".

Po njemu, "očito je" je prava meta Jacques Chirac.

Odbor američkog Senata, istražujući program "nafta za hranu", objavio je u četvrtak optužbe protiv Pasque i britanskog parlamentarnog zastupnika Georgea Gallowayja, također zbog primanja mita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙