FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Do kraja tjedna odluka o istrazi u "slučaju nanbudo"

ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Izvanraspravno vijeće zagrebačkogŽupanijskog suda ovaj bi tjedan trebalo razmotriti odluku istražnogsuca koji je izrazio neslaganje sa zahtjevom tužiteljstva da sepokrene istraga protiv Srećka Ferenčaka i Petra Turkovića,osumnjičenih da su nezakonitom preprodajom gradskog zemljišta zaradilioko 10 miljuna kuna.
ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ovaj bi tjedan trebalo razmotriti odluku istražnog suca koji je izrazio neslaganje sa zahtjevom tužiteljstva da se pokrene istraga protiv Srećka Ferenčaka i Petra Turkovića, osumnjičenih da su nezakonitom preprodajom gradskog zemljišta zaradili oko 10 miljuna kuna.

Nakon saslušanja bivšeg HNS-ovog člana Gradskog poglavarstva Srećka Ferenčaka i tehničkog direktora Hrvatskog nanbudo saveza Petra Turkovića istražni sudac Zoran Luburić zaključio je jučer kako ne postoji osnovana sumnja da su počinili djelo za koje ih se tereti. Spis je stoga proslijedio na odlučivanje Izvanraspravnom vijeću Županijskog suda.

To bi vijeće predmet trebalo razmotriti idućih dana, izjavio je Hini zamjenik predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Miroslav Šovanj. Pojasnio je da je riječ o zahtjevnom predmetu zbog čega članovi Vijeća trebaju nekoliko dana kako bi ga detaljno proučili.

Potvrdi li Izvanraspravno vijeće Luburićevu odluku, tužiteljstvo ima pravo žalbe Vrhovnom sudu.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je Ferenčaka i Turkovića osumnjičilo za zlouporabe položaja i ovlasti i zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Tereti ih se da su kao čelnici Hrvatskog nanbudo instituta nezakonito pribavili više od 10 milijuna kuna - Turković oko 5,3 milijuna kuna, a Ferenčakova tvrtka "Ferbos inženjering" oko 4,8 milijuna kuna.

Istraga protiv njih je zatražena nakon što je USKOK-ova istraga potvrdila optužbe iz kaznene prijave zastupnika Hrvatskog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislava Jelića da su Ferenčak i Turković 1996. povoljno kupili gradsko zemljište namijenjeno gradnji doma za invalide, da bi ga kasnije po znatno višoj cijeni prodali "Konzumu".

Ferenčak i Turković odbacili su optužbe USKOK-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙