FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fini: "NE" ustavu neće zaustaviti Europu

RIM, 23. travnja 2005. (Hina/AFP) - "NE" europskom ustavu nećezaustaviti Europu, a Italija je spremna oformiti pokretačku skupinukako bi se nastavila izgradnja Europe, izjavio je u subotu šeftalijanske diplomacije Gianfranco Fini u razgovoru za La Stampu.
RIM, 23. travnja 2005. (Hina/AFP) - "NE" europskom ustavu neće zaustaviti Europu, a Italija je spremna oformiti pokretačku skupinu kako bi se nastavila izgradnja Europe, izjavio je u subotu šef talijanske diplomacije Gianfranco Fini u razgovoru za La Stampu.

"U slučaju da se europski ustav ne usvoji, bit ćemo spremni tražiti alternativne solucije koje bi omogućile koegzistenciju najnaprednijih snaga, posebice na području vanjske politike i obrane, otvorene novim proširenjima bez diskriminacije", kazao je Fini. Prema njegovim riječima, u slučaju da pobjedi "Ne", treba spasiti odredbe sporazuma iz Rima i oformiti ujedinjenu pokretačku skupinu koja će djelovati kao svojevrsni "motor".

Ocijenio je da posljedice mogućeg "Ne" europskom ustavu svakako ne treba minimalizirati. Odbacivanje ustava imalo bi za posljedice degradaciju političke klime i institucionalnu degradaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙