FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Međunarodni simpozij pomorske medicine

RIJEKA, 9. svibnja 2005.(Hina) - Osmi međunarodni simpozij pomorskemedicine, na kojem će do 13. svibnja sudjelovati 310 stručnjaka iz 39zemalja u tom području, svečano je danas otvoren u HNK "Ivana pl.Zajca" u Rijeci.
RIJEKA, 9. svibnja 2005.(Hina) - Osmi međunarodni simpozij pomorske medicine, na kojem će do 13. svibnja sudjelovati 310 stručnjaka iz 39 zemalja u tom području, svečano je danas otvoren u HNK "Ivana pl. Zajca" u Rijeci.

Slogan ovogodišnjeg simpozija je "Pomorska medicina: Globalni izazov", a o toj i drugim temama govorit će stručnjaci koji će na skupu predstaviti 231 stručni rad - 186 na predavanjima i 45 u obliku postera. Skup će popratiti sedam radionica, među kojima je i radionica za specijaliste medicine rada o AIDS-u, a priredila ju je Međunarodna organizacija za migracije.

Na prigodnoj svečanosti u HNK "Ivana pl. Zajca" predstavnicima Svjetske zdravstvene organizacije predano je treće izdanje međunarodnoga medicinskog priručnika o postupku na brodovima koji će biti u uporabi na svim brodovima u svijetu. U izradbi tog priručnika sudjelovali su i hrvatski stručnjaci.

Međunarodni simpozij pomorske medicine održava se svake godine u drugom gradu, a priređuje ga Međunarodno udruženje liječnika za pomorsku medicinu uz potporu Ujedinjenih naroda, Svjetske zdravstvene organizacije, Međunarodne organizacije rada, Međunarodne pomorske organizacije, Međunarodnog sindikata pomoraca i Međunarodne organizacije za migracije.

U raspravama o aktulnim pitanjima sudjeluju svjetski stručnjaci pomorske medicine, predstavnici međunarodnih instituta pomorske medicine i medicinski direktori najvećih pomorskih tvrtaka. Na skupu se donose osnove novih doktrina, prijedlozi zakonskih rješenja i zaključci koji bi trebali utjecati na zdravstvenu politiku u međunarodnoj pomorskoj zajednici.

Najbolji radovi po ocjeni svjetskog medicinskog časopisa "Journal of Travel Medicine" bit će uvršteni u poseban tematski broj, a sažetci svih radova objavljeni u knjizi sažetaka.

Predavanja i radionice će danas i sutra biti održani na nekoliko mjesta u Rijeci, a u utorak, 10. svibnja, nastavljaju se na brodu "Dalmaciji" kojim će sudionici otputovati u Dubrovnik. Tijekom simpozija bit će održan opći sastanak Svjetske organizacije za pomorsku medicinu. Skup se svečano zatvara u Kneževu dvoru u Dubrovniku u srijedu, 11. svibnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙