FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poruka Press centra za okoliš Hrvatske u povodu Majčina dana

učine nešto za sebe te izađu na lokalne izbore iglasuju za one koji će za njih, njihovu djecu i obitelj učinitipozitivne pomake".
Osijek,8. svibnja(Hina) - U povodu današnjega - Majčina dana, Press centar za okoliš Hrvatske poručio je majkama da "umjesto čestitki i obećanja bez pokrića učine nešto za sebe te izađu na lokalne izbore i glasuju za one koji će za njih, njihovu djecu i obitelj učiniti pozitivne pomake".

"Majka u Hrvatskoj danas je i te kako bolesna, a porast karcinoma i ostalih bolesti u žena zabrinjava, među ostalim i zbog ugroženog okoliša", stoji u priopćenju. Upozorava se kako je "zdravstvo u kolapsu, a znanstvene i ostale institucije ne provode istraživanja o uzrocima porasta karcinoma". Istodobno, ističe se, "raste svjetski i domaći megaprofit" na račun čovjekova ugroženog okoliša.

Press centar upozorava da većina majki odlazi na posao "s grčem jer u mnogim tajkunskim tvrtkama ništa nije važno osim profita", a posebice zdravstveni uvjeti u kojima rade. Upitno je i "koliko su bile sretne majke koje su 1. svibnja, na Međunarodni praznik rada, morale raditi u trgovačkim lancima". Također poziva sve da pogledaju Markov trg, gdje prosvjeduju radnici Sljemena, među kojima su i majke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙