FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SBS o odluci Uprave tvrtke "Meggle-Osijek"

OSIJEK, 22. travnja 2005. (Hina) - Slavonsko-baranjski sindikat (SBS)izrazio je danas negodovanje zbog odluke Uprave osječke mljekarsketvrtke "Meggle-Osijek" o otkazivanju otkupa mlijeka za oko 150kooperanata te najavio da će o svemu izvijestiti vlasnike tvrtke unjemačkom Wasserburgu, a moguće su i prosvjedne akcije.
OSIJEK, 22. travnja 2005. (Hina) - Slavonsko-baranjski sindikat (SBS) izrazio je danas negodovanje zbog odluke Uprave osječke mljekarske tvrtke "Meggle-Osijek" o otkazivanju otkupa mlijeka za oko 150 kooperanata te najavio da će o svemu izvijestiti vlasnike tvrtke u njemačkom Wasserburgu, a moguće su i prosvjedne akcije.

Predsjednik Sindikata Ivan Mačaš kazao je na konferenciji za novinare kako je predsjednik Uprave "Meggle-Osijek" Goran Kramarić otkazao ugovore o otkupu mlijeka, uglavnom za kooperante s područja Virovitičko-podravske županije, i to 20 dana unaprijed, uz obrazloženje da je mlijeko loše kvalitete, iako, kako tvrdi, analize pokazuju da se u najvećem broju slučajeva radi o mlijeku ekstra klase.

O svemu smo obavijestili Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, a izvijestit ćemo i vlasnike "Megglea" u Wasserburgu. Ovaj se sindikat zauzimao da "Meggle dođe u Osijek, ali ako i stav vlasnika bude isti kao i Gorana Kramarića onda ova tvrtka više nije dobrodošla u Slavoniji, jar takav "Meggle" nismo željeli, rekao je Mačaš.

Kazao je kako je tvrtka "Dukat" izrazila spremnost prihvatiti veći dio kooperanata, odnosno one s proizvodnjom od 100 litara dnevno, dodavši da se za ostale kooperante vode razgovori s mljekarom u Belom Manastiru.

Mačaš je ocijenio kako je pravi problem trenutačni višak mlijeka u svim hrvatskim mljekarama, a što je posljedica velikog i nekontroliranog uvoza mlijeka, sireva i prerađevina od mlijeka te će, kako drži, i druge mljekara otkazivati domaćim kooperantima.

"Pitam se što će onda biti s programom razvoja govedarske proizvodnje i tko će se odlučiti na izgradnju novih farmi, ako mu nitko ne jamči sigurnost otkupa mlijeka. Mora se promptno reagirati kako bi se postavila granica nekontroliranom uvozu, inače će i ovo malo domaće proizvodnje postati upitno po pitanju plasmana proizvoda", rekao je Mačaš.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙