FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rim: Trg sv. Petra otvoren za hodočasnike

RIM , 8. travnja 2005. (Hina/AFP) - Pristup rimskom Trgu Svetog Petraotvoren je jutros u 7 sati za stotine tisuća hodočasnika koji u uliciConciliazione nestrpljivo čekaju kako bi osigurali što bolje mjesto zapraćenje pogreba Ivana Pavla II koji će početi u 10 sati.
RIM , 8. travnja 2005. (Hina/AFP) - Pristup rimskom Trgu Svetog Petra otvoren je jutros u 7 sati za stotine tisuća hodočasnika koji u ulici Conciliazione nestrpljivo čekaju kako bi osigurali što bolje mjesto za praćenje pogreba Ivana Pavla II koji će početi u 10 sati.

Agencije s mjesta događaja javljaju da je impresivna masa ljudi podijeljena u dva reda. Hendikepiranim je osobama dopušteno da u ograđeni prostor ispred crkve sv. Petra uđu nekoliko minuta prije službenog otvaranja prostora na Trgu. Svi su hodočasnici podvrgnuti detektorskoj provjeri.

Na najvećem papinskom pogrebu u povijesti očekuje se sudjelovanje 200 svjetskih državnika i više od 4 milijuna hodočasnika. Pogreb će putem tv-programa pratiti nekoliko milijardi ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙