FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajlandski kralj otvorio rekreacijsko-terapijski centar za oboljele pse

BANGKOK, 6. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Tajlandski kralj BhumibolAdulyadej, u petak je, u društvu svojeg psećeg ljubimca, na vodećemveterinarskom fakultetu u Bangkoku svečano otvoriorekreacijsko-terapijski centar za pse koji boluju od bolesti poputartritisa.
BANGKOK, 6. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Tajlandski kralj Bhumibol Adulyadej, u petak je, u društvu svojeg psećeg ljubimca, na vodećem veterinarskom fakultetu u Bangkoku svečano otvorio rekreacijsko-terapijski centar za pse koji boluju od bolesti poput artritisa.

Cijena izgradnje bazena s termalnom vodom za pse, u sklopu Sveučilišta Kasetsart bila je 2,13 milijuna bahta ili 53.000 dolara. Novac je stigao iz kraljevske donacije, a prikupljen je prodajom T-shirt i polo majica s odštampanim likom omiljenog kraljeva ljubimca psa Tongdaenga.

Tongdaeng, o kojemu je kralj napisao i knjigu, bio je među prisutnima na službenom otvaranju centra za fizikalnu terapiju. Kralj je sveučilištu donirao još milijun bahta (25.640 dolara), a novac će biti utrošen za istraživanje bolesti kod pasa s obzirom na njihov DNK.

Kompleks se sastoji od dva dijela, prvi je bazen dug 15 metara i namijenjen je vježbanju zdravih pasa, a bazen s termalnom vodom veličine 3,8 za 2,4 metra namijenjen je psima koji pate od artroze ili neuroloških bolesti. Dubina obaju bazena je 1,5 metra. Bazeni su izgrađeni po uzoru na sličan centar koji se nalazi u kraljevoj palači u Hua Hinu, Klai Kan Wong (u prijevodu Daleko od briga).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙