FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FA - Prva četvorica u Ligu prvaka

LONDON, 5. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Engleski nogometni savez (FA)razriješio je sve dvojbe oko pitanja tko od premierligaša ima pravonastupa u Ligi prvaka. Iduće sezone u elitnom europskom nogometnomnatjecanju nastupit će prve četiri momčadi engleskog prvenstva.
LONDON, 5. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Engleski nogometni savez (FA) razriješio je sve dvojbe oko pitanja tko od premierligaša ima pravo nastupa u Ligi prvaka. Iduće sezone u elitnom europskom nogometnom natjecanju nastupit će prve četiri momčadi engleskog prvenstva.

Nakon što je Liverpool izborio finalni ogled protiv Milana, pojavila se mogućnost da "Redsi", ukoliko osvoje naslov europskog prvaka, iduće sezone nastupe u Champions League bez obzira na poziciju u Premiershipu. No, FA je odlučio da će Englesku predstavljati prve četiri momčadi u prvenstvu. To su sigurno Chelsea, Arsenal i Manchester United, dok se za četvrtu poziciju bore gradski suparnici Everton i Liverpool. Everton trenutačno ima tri boda više i utakmicu manje.

"Ova odluka se neće mijenjati ako Liverpool osvojio naslov prvaka Europe," poručili su iz FA-a, dodajući kako se nadaju da će UEFA, ako Liverpool pobijedi Milan, dodijeliti Englezima još jedno mjesto u elitnom društvu. "UEFA-i bi trebalo biti u interesu da europski prvak braniti svoj naslov."

Do konca sezone Liverpoolu ostaje gostovanje na Highburyu kod Arsenala, te dvoboj protiv Aston Ville na Anfieldu, dok Everton dočekuje Newcastle United, a gostuje protiv Arsenala i Boltona.

Međutim, iz krovne nogometne organizacije Starog kontinenta već su došle naznake kako neće mijenjati pravila zbog Liverpoola. "UEFA ostaje pri odluci da niti jedna zemlja nema pravo na više od četiri predstavnika u Ligi prvaka. Ako Englezima odobrimo peto mjesto, uskoro će to tražiti i druge zemlje," poručio je glasnogovornik UEFA-e William Gaillard.

U sličnoj poziciji nalazio se i Real Madrid, koji je 2000. godine osvojio europski tron, no u prvenstvu je zauzeo peto mjesto. Španjolski nogometni savez je ipak "Kraljevski klub" prijavio u Ligu prvaka, dok je Zaragoza, koja je bila četvrta, prijavljena za Kup UEFA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙