FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drnišanima darovano 120 kontejnera za otpad

DRNIŠ, 5. svibnja 2005. (Hina) - Drnišanima je danas darovano 120kontejnera za skupljanje otpada vrijednih 200.000 kuna, a to je prvaod devet pošiljaka Šibensko-kninskoj županiji, gradovima i općinama izprojekta "Komunalni kapaciteti i infrastruktura za gospodarenjeotpadom".
DRNIŠ, 5. svibnja 2005. (Hina) - Drnišanima je danas darovano 120 kontejnera za skupljanje otpada vrijednih 200.000 kuna, a to je prva od devet pošiljaka Šibensko-kninskoj županiji, gradovima i općinama iz projekta "Komunalni kapaciteti i infrastruktura za gospodarenje otpadom".

Projekt, vrijedan 13,5 milijuna kuna, započet je u ožujku prošle, a završava do kraja ove godine, financira se iz programa CARDS 2001. Europske unije, a provodi ga Program UN-a za razvoj (UNDP/UNOPS) u suradnji sa Šibensko-kninskom i Zadarskom županijom, istaknuo je danas na konferenciji za novinare Edi Perović iz UNDP/UNOPS-a.

Konferenciji su nazočili Mirela Rašić u ime izaslanstva Europske komisije u Hrvatskoj, drniški gradonačelnik Ante Dželalija i komunalni redar Ivica Pamuković.

"Cilj projekta je pomoć lokalnim vlastima pri ulaganju i pripremi ulaganja u gospodarenje komunalnim otpadom te u izradbi planova gospodarenja otpadom. Na drniškom području kontejneri će biti predani i općinama Ružiću i Unešiću, svakoj po 20 kontejnera, a u svibnju i lipnju gradu Kninu te općinama Primoštenu, Kijevu, Erveniku, Biskupiji i Kistanju. Taj dio projekta vrijedan je oko 136.000 eura", kazao je Perović, najavivši i darovnicu od 900.000 dolara za uređenje šibenskog odlagališta smeća na Bikarcu, izradbu županijskog Master-plana odlagališta otpada i Plana gospodarenja otpadom.

To će biti gotovo do kraja godine pa će Šibensko-kninska županija biti prva u Hrvatskoj koja će imati te planove, kazao je Perović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙