FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush razumije estonsku odluku o bojkotu proslave 9. svibnja u Moskvi

TALLINN, 5. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države razumijuodluku Estonije o bojkotu proslave 60. obljetnice pobjede nad nacizmomkoja će se održati u Moskvi, zbog pet desetljeća sovjetske represijekoja se nakon toga provodila u toj baltičkoj državi, izjavio je učetvrtak američki predsjednik George W. Bush.
TALLINN, 5. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države razumiju odluku Estonije o bojkotu proslave 60. obljetnice pobjede nad nacizmom koja će se održati u Moskvi, zbog pet desetljeća sovjetske represije koja se nakon toga provodila u toj baltičkoj državi, izjavio je u četvrtak američki predsjednik George W. Bush.

"Mogu razumjeti odluku vašeg predsjednika i predsjednika Litve, kao i latvijske predsjednice", kazao je američki predsjednik u razgovoru koji je u četvrtak objavila estonska televizija.

"To je teška odluka koja je odraz teških vremena", izjavio je Bush. "Poštujem te odluke", dodao je.

Američki predsjednik sudjelovati će na proslavi 9. svibnja u Moskvi, a u subotu uoči tog događaja u Rigi će održati susret na vrhu s troje baltičkih predsjednika, Estoncem Arnoldom Ruutelom, Litvancem Valdasom Adamkusom i Latvijkom Vairom Vike-Freiberga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙