FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Argentina po prvi puta nakon 2001. na financijskim tržištima

BUENOS AIRES, 5. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Argentina je nafinancijskim tržištima ponudila na prodaju prve trezorske zapise odproglašenja svoje nesposobnosti plaćanja dugova u 2001.
BUENOS AIRES, 5. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Argentina je na financijskim tržištima ponudila na prodaju prve trezorske zapise od proglašenja svoje nesposobnosti plaćanja dugova u 2001.

Tamošnja vlada ponudila je na prodaju zapise u vrijednosti milijardu pezosa ili 343 milijuna dolara, kazao je argentinski ministar financija Guillermo Nielsen. Kamatna stopa na zapise iznosi 6,51 posto godišnje, no moći će se prilagođavati inflaciji.

Ponuda je bila vrlo uspješna, ocijenio je Nielsen, dodavši da ona pokazuje da se Argentina "vraća u normalu" na financijskim tržištima.

Ta zemlja proglasila je stečaj jer nije mogla podmirivati javni dug narastao na 82 milijarde dolara. Pregovori o restrukturiranju dugova krajem veljače dovršeni su sa 76 posto privatnih vjerovnika, pri čemu je ostalo za restrukturiranje još 20 milijardi dolara duga. No, Argentina odbija pregovore s kreditorima koji nisu prihvatili njezin prijedlog restrukturiranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙