FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 4. svibnja 2005.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 4. svibnja 2005.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta

BERLIN - Nakon što je prihvatio naizgled ljubaznu ponudu njemačkoga vozača da mu otegli pokvareni auto, poljski je vozač doživio strašnu vožnju od 160 km na sat, priopćila je policija u utorak. Prema policijskom priopćenju, 36-godišnji Nijemac ponudio je pomoć i onda velikom brzinom vukao pokvareni auto. Poljski vozač koji je bio u svojem automobilu, svjetlima i trubom upozoravao je Nijemca, a policija kaže da ga je na kraju uspio natjerati da stane jer je počeo voziti cik-cak. Nijemac je odvezen na psihijatriju, objavila je policija.

ŽENEVA - Napoleon je doista umro od raka želuca, a ne od trovanja, potvrdilo je istraživanje baselskih znanstvenika koje se temelji na dijagramu tjelesne težine svrgnutog francuskog cara. Pristaše teze o trovanju ističu da je Napoleon pred smrt bio predebeo, što je neobično za osobu koja boluje od raka želuca. No, usporedivši devet pari hlača koje je car nosio do i nakon progonstva na otok Svetu Helenu, voditelji istraživanja utvrdili su da je u pet mjeseci koji su prethodili smrti izgubio više od 11 kilograma. Bazelski znanstvenici nazočnost arsena u vlasima kose, na čemu se temeljila teza o trovanju - tumače običajem tadašnjih vinogradara da bačve čiste arsenom, a Napoleon je bio velik ljubitelj vina.

HAMBURG - Volkswagen će za potrebe novog pape Bendikta XVI. proizvesti novi papamobil koji će papa prvi put koristiti tijekom posjeta Kelnu 16.-21- kolovoza gdje će sudjelovati na Međunarodnom danu katoličke mladeži. Kako piše njemački magazin Auto Motor und Sport, novi papamobil će biti prerađeni VW Touareg, a Volksvagen će osigurati i dodatnih 100 vozila za sudionike tog skupa u Kelnu.

LONDON - S odanom bazom sredovječnih obožavatelja, nostalgija dobro prolazi kod rock'n'roll dinosaura: grupa Queen obnovila se s novim pjevačem, Led Zeppelin dobio Grammyja, Def Leppard kreće na turneju s Bryanom Adamsom, Rolling Stonesi ne prestaju s turnejama, a došlo je vrijeme i za grupu Cream. Prvi povratnički koncert supergrupe održan je u ponedjeljak u londonskom Royal Albert Hallu, punih 36 godina nakon raspada grupe. Gitarist Eric Clapton, bubnjar Ginger Baker i basist Jackom Bruce odsvirali su "White Room", "Crossroads" i "Sunshine of Your Love", hitove koji su pridonijeli da u trogodišnjoj zajedničkoj karijeri prodaju 35 milijuna ploča. Karte na crno za sljedeća tri koncerta dosežu 9000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙