FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački kancelar Gerhard Schroeder doputovao u Tursku

ANKARA, 3. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Njemački kancelar GerhardSchroeder doputovao je u utorak navečer u Ankaru u dvodnevni posjetTurskoj, gdje će razgovarati o gospodarstvu i o europsko-turskimvezama, pišu turska glasila.
ANKARA, 3. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder doputovao je u utorak navečer u Ankaru u dvodnevni posjet Turskoj, gdje će razgovarati o gospodarstvu i o europsko-turskim vezama, pišu turska glasila.

Schroedera koji je doputovao iz Bosne i Hercegovine prati velik broj poslovnih ljudi.

U srijedu će razgovarati s turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom, a primit će ga i predsjednik Republike Ahmet Necdet Sezer, nakon čega će otići u Istanbul na njemačko-turski gospodarski forum.

Nakon razgovora koji će biti usmjereni na europske težnje Ankare, Erdogan i Schroeder trebaju održati zajednička konferencija za tisak.

Europska unija je u prosincu 2004. dala zeleno svjetlo za početak pristupnih pregovora s Ankarom 3. listopada, ali je Turskoj preporučila da ispuni svoja obećanja o poboljšanju stanja ljudskih prava i demokracije.

Schroeder i njegova koalicija između socijaldemokrata i zelenih podupiru kandidaturu Turske u europski klub.

Njemačka, europska zemlja u kojoj živi najveća turska zajednica s oko 2,5 milijuna ljudi, ujedno je i prvi gospodarski partner Turske, s trgovačkom razmjenom od gotovo 15 milijarda eura.

Schroeder će se sastati i s carigradskim ekumenskim patrijarhom Bartolomejom I., u kojoj će prigodi zatražiti od Ankare veće vjerske slobode za nemuslimane u Turskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙