FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Skopju 5.i 6. svibnja o raspodjeli deviznih sredstava bivše SFRJ

ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - U Skopju će se 5. i 6. svibnja ovegodine, nakon gotovo jednogodišnje stanke, održati sastanak Odbora zaraspodjelu financijske imovine i obveza bivše SFRJ iz Aneksa C Ugovorao pitanjima sukcesije.
ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - U Skopju će se 5. i 6. svibnja ove godine, nakon gotovo jednogodišnje stanke, održati sastanak Odbora za raspodjelu financijske imovine i obveza bivše SFRJ iz Aneksa C Ugovora o pitanjima sukcesije.

Izaslanstvo Republike Hrvatske predvodit će Zdravko Rogić, predstavnik Hrvatske u tom Odboru za raspodjelu financijske imovine i obveza bivše SFRJ.

Teme sastanka su operacionalizacija raspodjele monetarnog zlata, donošenje odluke o raspodjeli deviznih sredstava NBJ bivše SFRJ deponiranih kod inozemnih banaka, te niz drugih otvorenih pitanja, izvijestili su danas iz Hrvatske narodne banke.

Odbor za raspodjelu financijske imovine i obveza bivše SFRJ jednoglasno je, uključujući i predstavnika Srbije i Crne Gore, u lipnju prošle godine na sjednici u Zagrebu, donio Rezoluciju kojom se traži od Stalnog zajedničkog odbora utvrđivanje činjenica u arhivima bivše NBJ o manjku više od 580 milijuna dolara sa računa bivše NBJ, na kojima je ostalo tek 50 milijuna dolara.

Na sjednici Odbora u Skopju, kako se doznaje, trebao bi se postići dogovor o raspodjeli depozita bivše države kod komercijalnih banaka u 13 država, u iznosu većem od 220 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙