FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suniti zahtijevaju osam ministarstava i brzu uspostavu vlade

BAGDAD, 23. travnja 2005. (Hina/AFP) - Sunitski dužnosnici, okupljeni usubotu na sastanku s potpredsjednikom Ghazijem al-Yaouarom, zatražilisu mjesto potpredsjednika vlade i sedam ministarstava, te pozvali dase u roku od 24 sata održi sastanak svih političkih protagonista kakobi se ubrzao proces uspostave iračke vlade.
BAGDAD, 23. travnja 2005. (Hina/AFP) - Sunitski dužnosnici, okupljeni u subotu na sastanku s potpredsjednikom Ghazijem al-Yaouarom, zatražili su mjesto potpredsjednika vlade i sedam ministarstava, te pozvali da se u roku od 24 sata održi sastanak svih političkih protagonista kako bi se ubrzao proces uspostave iračke vlade.

"Kako sunitske Arape ne bi držali odgovornima za žaljenja vrijedn o kašnjenje u formiranju vlade... mi objavljujemo spremnost sudjelovati u vladi nacionalnog jedinstva na zahtjev Iračke ujedinjene liste i kurdske koalicije", kaže se u priopćenju izdanom nakon sastanka, a jedan sudionik rekao je kako je riječ o "minimalnom pragu od sedam ministarstava, uz jedno mjesto potpredsjednika vlade".

Također su pozvali na održavanje "sastanka u roku od 24 sata između svih strana koje sudjeluju u stvaranju vlade kako bi se riješilo to pitanje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙