FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: Američke snage ubile 12 osumnjičenih pripadnika al-Qaide

BAGDAD, 3. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Američke snage ubile su uponedjeljak u sukobima u Iraku nedaleko od sirijske granice dvanaestosumnjičenih pripadnika terorističke mreže al-Qaide, izvijestili su uutorak američki vojni izvori.
BAGDAD, 3. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Američke snage ubile su u ponedjeljak u sukobima u Iraku nedaleko od sirijske granice dvanaest osumnjičenih pripadnika terorističke mreže al-Qaide, izvijestili su u utorak američki vojni izvori.

U sukobu s pripadnicima iračkog krila al-Qaide, koju predvodi Jordanac Abu Musab al-Zarqawi, ozlijeđena su i šestorica koalicijskih vojnika. Lakše je ranjena i jedna djevojčica koja je zbrinuta u američkoj vojnoj bolnici.

Koalicijske snage pratile su sumnjivi kamion koji je dolazio iz malog kampa udaljenog oko kilometar i pol od sirijske granice, za koji se sumnjalo da ga koriste pobunjenici, priopćila je vojska.

Kad su koalicijski vojnici zaustavili sumnjivi kamion, na njih je otvorena vatra, a u sukobu koji je uslijedio ubijena su devetorica pobunjenika. Oni su bili naoružani strojnicama i ručnim granatama. Ostala trojica stradala su u zračnom napadu na kamp, rekli su američki izvori.

Koalicijske snage pronašle su među njihovim stvarima lažne identifikacijske iskaznice i ostale predmete preko kojih ih se povezuje s mrežom al-Qaide.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙