FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Devet mrtvih, dvadesetak ranjenih u napadima u Bagdadu i okolici

BAGDAD, 2. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Devet Iračana ubijeno je advadesetak ranjeno u četiri atentata automobilom-bombom i jednomnapadu u ponedjeljak u Bagdadu i okolici, prema sigurnosnom ibolničkom izvoru.
BAGDAD, 2. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Devet Iračana ubijeno je a dvadesetak ranjeno u četiri atentata automobilom-bombom i jednom napadu u ponedjeljak u Bagdadu i okolici, prema sigurnosnom i bolničkom izvoru.

Automobil-bomba je eksplodirao u Zayouni, u blizini ureda službe za putovnice na istoku Bagdada, pri čemu su ubijene četiri osobe a pet ih je ranjeno, priopćio je izvor iz ministarstva unutarnjih poslova.

"Dvojica ubijenih su policajci a dvojica civili, a jedan je policajac i među petoro ranjenih osoba", dodao je izvor.

Dva i pol sata ranije u središtu grada već je ekslodirao prvi automobil-bomba pri čemu su četiri osobe ubijene, a deset ih je ranjeno, svi civili.

U Tarmyji, 25 km sjeverno od Bagdada, treći automobil-bomba je eksplodirao, priopćio je isti izvor, pri prijelazu konvoja iračke vojske, ranivši dva civila, jednog policajca i jednog vojnika.

U četvrtoj eksploziji automobila bombe u ponedjeljak ranjena su dva policajca iz straže generala Rachida Flaiha, prema izvoru bolnice Yarmouk.

"Konvoj generala Faiha napadnut je na sjeveru Bagdada", potvrdio je izvor iz iračkog ministarstva unutrašnjih poslova dodavši da su policajci lakše ranjeni.

Osim eksplozija automobila bombi u ponedjeljak prijepodne pobunjenici su pucali na policajce u Khalisu, oko 80 km sjeverno od Bagdada, pri čemu je ubijen jedan pripadnik lokalne policije. Područje oko Khalila gotovo je svakodnevno poprište oružanih napada pobunjeničkih skupina na snage reda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙