FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jagma za Golfom Benedikta XVI.

BERLIN, 3. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Aukcijska internet stranica eBayNjemačka nikada nije zabilježila toliko posjeta do objave o prodajisivog Volkswagen Golfa iz 1999. godine današnjeg pape Benedikta XVI. -posjećena je više od 3 milijuna puta, a ponuda cvjeta.
BERLIN, 3. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Aukcijska internet stranica eBay Njemačka nikada nije zabilježila toliko posjeta do objave o prodaji sivog Volkswagen Golfa iz 1999. godine današnjeg pape Benedikta XVI. - posjećena je više od 3 milijuna puta, a ponuda cvjeta.

"To je najtraženiji članak kojeg smo imali na eBay Njemačka", rekao je glasnogovornik te aukcijske kuće.

Stranica "Papin Golf - kultni auto" posjećena je više od 3,8 milijuna puta do ponedjeljka popodne. Dražba "božanskog" vozila metalik sive boje dosegla je cijenu od nešto više od 62.500 eura do istog razdoblja. Početna cijena vozila koje je u ponudu stavljeno 30. ožujka 1999. godine bila je 9.999 eura.

Taj Golf "stvarno božanski vozi", nedavno je izjavio Benjamin Halbe, koji je u siječnju kupio taj polovni auto i dva mjeseca kasnije ga odlučio prodati. Taj 21-godišnji muškarac je objasnio da mu je diler automobilima Kurt Schneider rekao kako ovaj Golf ima "božanski blagoslov" i tako se i ponaša na cesti. Tek kasnije je Benjamin Halbe doznao ime bivšeg vlasnika i shvatio "što je prodavač želio reći".

Prodavač Kurt Schneider je objasnio da je prodao Golf 1999. Georgu Gaensweinu, koji je tada bio tajnik biskupa Josefa Clemensa, koji ga je pak poslao u Rim gdje je registriran na ime njemačkog kardinala Josepha Ratzingera.

"Međutim, iskreno ne znamo je li Benedikt XVI. stvarno vozio taj auto", objasnio je Schneider. Naime, današnji papa, prema crkvenim izvorima, ne posjeduje vozačku dozvolu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙