FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AIG revidira financijska izvješća od 2000.

NEW YORK, 2. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Američki osiguravateljAmerican International Group (AIG) izvijestio je da će revidiratisvoja financijska izvješća za posljednjih pet godina, najvećim dijelomzbog računovodstvenih grešaka, što će sniziti njegovu neto vrijednostza oko 2,7 milijardi dolara.
NEW YORK, 2. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Američki osiguravatelj American International Group (AIG) izvijestio je da će revidirati svoja financijska izvješća za posljednjih pet godina, najvećim dijelom zbog računovodstvenih grešaka, što će sniziti njegovu neto vrijednost za oko 2,7 milijardi dolara.

Najveći svjetski osiguravatelj po tržišnoj vrijednosti također je objavio da je odgodio podnošenje svojeg godišnjeg izvješća za 2004. američkoj Komisiji za vrijednosne papire (SEC) po treći put, do 31. svibnja.

Revidiranje izvješća uslijedilo je nakon interne istrage koja je provedena nakon što su istragu nad tvrtkinom računovodstvenom praksom pokrenuli njujorški državni tužitelj Eliot Spitzer i američki SEC.

U svojem izvješću AIG je objavio da će revidirati financijska izvješća za razdoblje od 2000. do 2003. i prva tri tromjesečja u 2004. Iznos od 2,7 milijardi dolara predstavlja 3,3-postotno smanjenje neto vrijednosti kompanije, što je milijardu dolara više od prvotno procijenjenih 1,7 milijardi krajem ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙